Još čišći i zdraviji zubi uz zubni tuš

Higijena zubi je nešto o čemu svakodnevno trebamo voditi računa. Nažalost, mnogi to zanemaruju, neki zbog lijenosti, neki zbog nemara i slično. Samo redovitom higijenom će zubi dugo ostati zdravi i lijepi. Naravno, kada je riječ o samoj higijeni zubi, mnogi za tu svrhu koriste četkicu za zube i kaladont. Neki jednom dnevno, neki ujutro i navečer, a neki i više puta dnevno. No, osim toga, postoji i još jedno učinkovito sredstvo za higijenu, koje se može koristiti uz klasično pranje zuba, a to je zubni tuš.

Zubni tuš za još više higijene

Prije svega, bitno je naglasiti da zubni tuš nije zamjena za pranje zubi, već se koristi za dodatnu higijenu zubi. Zubni tuš će tako pomoću vode očistiti i ona najnedostupnija mjesta do kojih četkica ne može doprijeti. U tu svrhu se koristi vodeni pritisak i pomoću njega će se učinkovito ukloniti svi ostaci hrane i naslage koje mogu ostati među zubima. Bez korištenja vodenog tuša, maleni ostaci hrane se tako mogu duže vrijeme nakupljati te mogu prouzročiti oštećenje zubne cakline, ali i izazvati upalu zubnog mesa.  

Rukovanje i održavanje

Rukovanje vodenih tušom je vrlo jednostavno. Neki modeli izgledaju poput velike četkice za zube, dok su neki nešto manji, ali zato imaju dodatno postolje sa spremnikom za vodu i o tome ovisi na koji način će zubni tuš izbacivati vodu. Isto tako, kod većine modela možete birati i različite razine pritiska vode. U početku će vam možda biti malo čudan osjećaj pa je preporučljivo koristiti manji pritisak. No, brzo ćete se naviknuti pa pritisak možete i pojačati te tako zubni tuš učiniti još učinkovitijim i bržim za uporabu.

Kako bi se omogućilo korištenje jednog zubnog tuša za više korisnika, oni napredniji modeli dolaze s nekoliko izmjenjivih glava. To znači da, primjerice, jedna cijela obitelj može koristiti jedan zubni tuš, samo prije korištenja na njega postave svoj dio.

Nakon svakog čišćenja zubi sa zubnim tušom, svakako bi ga trebali očistiti. To je vrlo jednostavan postupak i sastoji se uklanjanja preostale vode te čišćenja glave zubnog tuša. Na taj način će se spriječiti mogući razvoj bakterija te će zubni tuš biti spreman za novo korištenje.

Parodontoza je jedan od najtežih oblika bolesti desni. Kad jednom obolite od paradontoze, to je nepovratno stanje i može dovesti do trajnog gubitka zuba. Zahtijeva stomatološki tretman. Čitajte više …

Slične objave: