Kako spriječiti pojavu prvih znakova starenja

Krema protiv bora u 20-im godinama – da ili ne? Koža lica poslije 25. godine se značajno razlikuje od mladalačke kože jer je to period kada počinje usporavanje procesa samoobnove. Destruktivni procesi se ubrzavaju i ako ne posvetite dovoljnu pažnju ovom problemu, tj. ako kožu ne budete njegovali onako kako je potrebno u ovim godinama, nemojte se iznenadite kada počnete izgledati mnogo starije nego što ustvari jeste.

Koja je krema protiv bora najbolja za ovu dob?

Ne postoji jedna krema koja odgovara svima. Sve zavisi od tipa vaše kože i njenih potreba. U toj dobi je koži potrebno više vlage, pa se trudite da izaberete kremu protiv bora koja dodatno hidrira. Zašto vam treba dodatna hidratacija? Gubitak vlage u tim godinama je uglavnom izazvan agresivnim sredstvima za mladu kožu.

Pogotovo ako ste imali problematičnu kožu, jer ste u tom slučaju zasigurno koristili losione koji u sebi imaju alkohol. Ako i dalje na svojim policama imate neko od tih sredstava, riješite ih se. Sada je pravo vrijeme za počnete koristiti nešto što odgovara vašoj dobi jer sada možete zaustaviti ili spriječiti razaranje kožnih struktura, ukloniti sitne bore i spriječiti ili odložiti pojavu prvih znakova starenja. S pravilnom njegom uvijek možete izgledati znatno mlađe nego što jeste.

Njega kod kuće ili odlasci u kozmetički salon?

Za kožu naviše koristi imaju vitamin A (retinol), Vitamin E i Vitamin C. Oni su odgovorni za stvaranje novih stanica, usporavanje procesa starenja i utječu na boju lica. Zbog toga je, pored adekvatne njege, potrebno da se i hranite zdravo. Unosite dovoljno ribe, nemasno bijelo meso peradi, voće i povrće.

Kožu možete jednako dobro njegovati kod kuće kao i u salonu, ako znate što radite. Za početak, temeljito ju čistite dva puta dnevno i nanesite kremu s antioksidansima i 3 spomenuta vitamina. Također, krema treba imati zaštitni faktor. Jednom ili dva puta tjedno dubinski očistite kožu pilingom ili maskom za čišćenje. Trebali biste nakon maske za čišćenje staviti i masku za hidrataciju kako bi ona umirila kožu.

Koje tretmane u salonu trebate izbjegavati?

Usluge salona trebate koristiti ako vam nude nešto što ne možete sami uraditi kod kuće ili se ne želite s tim zamarati. Naravno da je lijepo prepustiti se u ruke stručnoj kozmetičarki koja će vam usput i izmasirati lice, odraditi piling i utrljati u kožu profesionalne kreme. Međutim, na neke tretmane biste trebali odmah zaboraviti jer mogu oštetiti vaše lice. Jedan od njih je mehaničko čišćenje lica. Ne trebaju vam duboki kemijski pilinzi, jer ako sada počnete s tim jakim anti-age djelovanjima, kada budete stariji morat ćete posegnuti za laserskom kirurgijom. Razlog tome je što koža više neće moći sama funkcionirati jer je sustav proizvodnje vlakana kolagena narušen. Zato izaberite mezoterapiju laganim vitaminskim preparatima jer su odlična prevencija pojavi bora.

Slične objave: