Koenzim q10 i njegova korisnost

Ako se u posljednje vrijeme osjećate posebno umorno, a niste pod dodatnim životnim opterećenjima te ne spavate drastično manje od uobičajenog, možda je odgovor u tome da vam organizam nije u ravnoteži te vam nedostaje koenzim q10. Ne mora doći do bolesti kako biste znali da nešto nije u redu. Vaše tijelo ima različite načine na koje vam može poslati poruku da mu je potrebna pomoć, a umor, iscrpljenost, manjak koncentracije te neprestana borba sa padom imuniteta samo je jedan od tih načina. Koenzim q10 zaslužan je za stvaranje najvećeg dijela energije u našem tijelu te njegov i najmanji disbalans otežat će nam svakodnevni život i odmah ćemo osjetiti da nešto nije baš kako treba sa našim organizmom.

Koenzim q10 je pomoć prije lijekova

U želji da si pomognemo, potražit ćemo informacije na Internetu koje znaju biti nepotpune i netočne. Na Internetu je uglavnom cilj sama prodaja te nas može odvesti u krivom smjeru. Ako ste naišli na neke od ranije spomenutih problema te si želite pomoći riješiti se tog vječnog umora, pokušajte s nadoknadom koenzima q10. Njegov pad u vašem organizmu možda je prouzročila neredovita i nezdrava prehrana, a duže pomanjkanje u organizmu može čak dovesti do težih oboljenja. Naime, koenzim q10 samo je suplement, nadopuna prehrani te ne može zamijeniti lijekove koje vam pripiše liječnik. Ali, kada je zdravlje tek narušeno, koenzim q10 itekako može pomoći tijelu da se vrati u ravnotežu. Jer ponekad je tijelu dovoljna samo mala pomoć da se samo izliječi, bez intervencije doktora i lijekova, ali ga morate pažljivo slušati i pružiti mu ono što mu nedostaje.

Koenzim q10 u hrani

Koenzim q10 vjerojatno se svakodnevno može pronaći na vašem tanjuru. U velikim količinama sadrži ga zeleno povrće te orašasti plodovi, kao i neke vrste mesa i ribe. Ono treba biti dobro pripremljeno, bez da se, termičkom obradom, unište njegovi nutritivni sastojci. Zato su sve popularniji shakeovi od povrća gdje se ono ne miksa već samo ekstrahira. To je dobar način da se u tijelo unese i koenzim q10. Ali ponekad, pogotovo kako tijelo stari, jednostavno se njegova razgradnja smanjuje, a naša potreba za njim se povećava te je potrebno uzeti ga u obliku suplementa. Njegova konzumacija je sigurna i zasigurno će vam pomoći, ali važno je pridržavati se uputa i doza koje pišu na pakiranju.

Najpoznatiji proizvod crnog kima je ulje crnog kima koje se koristi u medicinske svrhe. Ovo ulje zbog tehnolškog postupka dobijanja (hladno ceđenje). Čitajte više …

Slične objave: