Krema protiv bora pomaže očuvati mladenački izgled

Dnevna krema protiv bora

Bore se na našem licu pojavljuju tijekom godina, što je u potpunosti normalno, s obzirom da je naše lice najizloženije suncu, suhom zraku i hladnoći, ali i kretanju, rastezanju i preklapanju. Ipak, jedan od glavnih uzroka nastanka bora na koži je sve manja proizvodnja kolagena i elastina u koži.

Srećom, danas na tržištu postoje brojni pripravci koji vam mogu pomoći sačuvati mladenački izgled kože.

Birajte kremu koja odgovara vašoj koži

Mnogi ljudi kreme protiv bora krenu koristiti tek kada primijete prve bore, pa kako bi „nadoknadili za izgubljeno vrijeme“ ne kupuju onekoje su primjerene njihovoj dobi i koži. Ipak, istina je da bi se uvijek trebala birati krema protiv bora koja je primjerena vama, čak i ako već imate bore.

Kvalitetna krema protiv

Krema protiv bora čuva vaš izgled

Koža u različitim životnim periodima ima različite potrebe, na koje krema protiv bora odgovara, tako da je kupnja one koja je namijenjena za kožu stariju od vaše zapravo kontra efektivno i neće rezultirati bržim brisanjem bora.

Nahranite kožu

Također, kod biranja krema protiv bora na umu treba imati i sastojke koje krema nudi, a oni moraju biti prilagođeni tipu kože koji imate. Najčešće se koža dijeli na:

  • suhu
  • masnu
  • kombiniranu
  • osjetljivu

Zato za najbolji učinak odaberite kremu koja odgovara vašem tipu. Nahranjena i hidratizirana koža pola je posla do mlađeg izgleda tena, čak i bez brisanja bora. Uz to, najbolje je potražiti kreme protiv bora koje u sastavu imaju retinol (odnosno vitamin A), koji štiti od starenja kože te hijaluron i koenzim Q10, koji usporavaju stvaranje znakova starenja na koži.

Dobra njega je sve

Biranje kreme protiv bora samo je dio slagalice – treba ju znati kada i kako koristiti. Potrebno ju je nanositi na čistu i suhu kožu, na koju ste prije nanijeli toner, za najbolje rezultate. Najbolje ju je nježnim pokretima umasirati u kožu ili ju pak nanijeti rollerom, jer ćete tako dodatno potaknuti cirkulaciju kože lice.

Dnevna krema protiv bora posebno je dizajnirana za korištenje tijekom dana jer se brzo upija, a često ima i SPF faktor koji štiti od sunca, a ne ostavlja trag na koži pa na nju možete nanijeti šminku. Noćna varijanta je nešto teža te se duže upija pa ju je najbolje nanijeti prije spavanja, često nema SPF faktor, no dubinski hrani kožu.

Slične objave:

1 comment on “Krema protiv bora pomaže očuvati mladenački izgled

  1. Pingback: Usporite znakove starenja – Parfem

Comments are closed.