Majice za svako godišnje doba

Majice spadaju u odjevne predmete koji se u različitim oblicima mogu nositi u bilo koje godišnje doba. Naravno, ovisno o godišnjem dobu treba obući odgovarajuću majicu, onu s kratkim ili dugim rukavima. Ovaj odjevni predmet veliku popularnost duguje i činjenici da je dostupan svim uzrastima i spolovima. Majice će odlično stajati muškoj i ženskoj populaciji, od djece pa do onih najstarijih. A ogroman izbor u svim trgovinama čini majice neizbježnim odjevnim predmetom.

Razni materijali izrade

Majice koje se danas mogu pronaći u trgovinama izrađene su od različitih materijala. Najčešće se koristi pamuk, ali danas mu se svi više dodaju i razni drugi prirodni i umjetni materijali.

Primjerice, česte kombinacije su majice koje osim pamuka sadržavaju i određeni udio poliestera ili sličnih materijala. A najčešće o materijalu ovisi i krajnja cijena. Tako se na tržištu mogu pronaći i vrlo jeftine majice, ali upitna je kvaliteta materijala od kojih su izrađene.

Čitajte deklaracije

Na svakoj majici koju kupite, mora se nalaziti deklaracija s osnovnim podacima. Ti podaci uključuju točan sastav materijala, što je uglavnom izraženo u postocima. Također, vidjet ćete i gdje je majica proizvedena. Osim toga, vrlo važan podatak je i postotak skupljanja majice prilikom pranja. Naime, ovisno o samoj kvaliteti materijala od kojih je majica izrađena, ona će se za određeni postotak skupiti prilikom pranja. Ukoliko ste pronašli neku majicu koju baš želite kupiti, ali vam je trenutno možda malo prevelika, obratite pažnju na podatak o skupljanju. Jer možda će se ona malo skupiti u pranju te će vam nakon toga savšeno pristajati.

Ali, s druge strane, još više morate pripaziti ako ste u nedoumcici pri kupovini muške ili ženske majice koja vam je nešto uža. Iako se, prilikom isprobavanja u trgovini, veličina čini odgovarajuća, mogli biste imati problema nakon pranja i skupljanja materijala.

Majice poznatih proizvođača

Na tržištu postoji nekoliko poznatijih proizvođača odjeće i njihove majice su u pravilu i dosta skuplje. Naravno, za očekivati je i da će njihova kvaliteta biti nešto veća od onih vrlo jeftinih modela.

No, mnogi radije kupe više jeftinijih majica nego jednu skuplju jer im se to više isplati. Univerzalni odgovor na pitanje što je isplativije ne postoji i na svakome je da odluči što mu je draže.

Znate da modni nakit može promijeniti percepciju o nama s odličnom odjećom. Više o tome u članku.

Slične objave:

1 comment on “Majice za svako godišnje doba

  1. Pingback: Šiltericama do cool stylinga | Parfem

Comments are closed.