Može li brza dijeta dati vitko tijelo?

Svi koji su ikada imali problem s viškom kilograma se sigurno sjećaju trenutka kada su odlučili smršaviti. Kako što prije izgubiti masne naslage? Kako bez muke i napornih treninga opet izgledati vitko? Kako smršaviti, a ne biti na nekoj od iscrpljujućih dijeta? Kako smršaviti bez gladovanja? Kako smršaviti u mjesec dana? Ako ste se i vi jednom ovo pitali, to je sasvim razumljivo. S obzirom na to da postoji mnoštvo dijeta koje garantiraju vitko tijelo, naravno da ćete se prije odlučiti za onu koja garantira vitko tijelo za 3 ili 7 dana. Zašto biste se mučili mjesec ili dulje, kada iste rezultate možete postići za tjedan. Brza dijeta je u većini slučajeva prvi izbor svake osobe koja želi smršaviti. Međutim, hoćete li uistinu dobiti rezultat koji priželjkujete? I je li to dobro po vaše zdravlje?

 

Budite realni

Najvažnije je da prihvatite brojku koju vidite na vagi. Prihvatite da vam je to početna točka i zadajte si realan cilj za svaki mjesec. Pri tom budite svjesni da ćete prvi mjesec sigurno izgubiti više jer ćete se riješiti viška vode iz tijela. To je princip na kojem rade brze dijete. I zbog toga i smršavite 3 ili 5 kg u tjednu. Veći uspjeh ostvare osobe koje imaju više viška, pa se poslije kunu u takve dijete. Sve brze dijete se temelje na niskokaloričnom unosu hrane i najčešće se iz jelovnika potpuno isključuju ugljikohidrati. Koliko su takve dijete zdrave po tijelo, govori i činjenica da se ne smiju držati dulje od propisanog broja dana niti ponavljati bez neke dulje pauze između ciklusa. Jesu li takve dijete uistinu dobar izbor?

Brza dijeta – da ili ne?

Brze dijete mogu biti odličan izbor ako vam hitno treba da skinete kilogram, dva kako biste za neku posebnu priliku sjajno izgledali. Izdržite tih nekoliko dana na strogom režimu prehrane i to je to. Ali morate znati jednu stvar. Kada završite s reduciranim jelovnikom i vratite se svojim normalnim obrocima, postoji ogromna šansa da će vam se izgubljeni kilogrami vratiti. U najboljem slučaju će se vratiti samo izgubljeno. Najčešće se dešava da se nabaci bar još jedan kilogram. Na ovakve stvari trebaju biti spremni svi koji razmišljaju o brzim dijetama kao trajnom rješenju njihovog problema. Brze dijete nikako nisu dobar izbor za osobe koje imaju veliki broj kilograma viška. One iz temelja moraju promijeniti pristup jedenju. Umjerenost i pravilno kombiniranje namirnica raspoređenih na 3 glavna jela i 2 međuobroka moraju biti zlatno pravilo svih koji žele izgledati lijepo i vitko.

Kako smršaviti u mjesec dana

Osobe koje si zadaju malo realnije vremenske okvire trebaju znati jednu stvar. Stručnjaci smatraju da je zdravo mršavljenje samo ono kad se gube 3 do 4 kilograma mjesečno. Sve preko toga nije zdravo i rezultirat će jo-jo efektom čim prestanete s dijetom. Zbog toga se preporučuje regulirana prehrana, a ne dijeta. Dijeta je kratkoročno rješenje, a s reguliranom prehranom ćete imati dugoročne rezultate. Takva prehrana vam treba postati način života. Ako se uvijek budete pravilno i zdravo hranili, više vas neće brinuti višak kilograma, jer ih nećete imati. Također, pravilna prehrana je ključ dobrog zdravlja. U mjesec dana možete izgubiti nekoliko kilograma. Postoji mnoštvo dijeta koje to garantiraju. Izaberite onu koja nije radikalna i s kojom nećete gladovati, jer je to najgora stvar za organizam.

Zdravlje ulazi na usta

Ova rečenica nikada neće zastarjeti jer je hrana jedan od glavnih preduvjeta dobrog zdravlja. Ništa vam neće vrijediti vitko tijelo ako se razbolite. Za koju god dijetu da se odlučite, bila ona brza ili neka u trajanju od mjesec dana, imajte na umu posljedice koje može ostaviti po vaše zdravlje. Problem višegodišnjeg uživanja u slasnoj i masnoj hrani ne možete riješiti gladovanjem od 3 ili 7 dana. Dajte svom tijelu vremena i hranite se zdravo i pravilno. Uvedite i 3-4 puta tjedno neki vid treninga i više nikada nećete na internetu tražiti pomoć i savjete za brzo mršavljenje.

 

Slične objave:

1 comment on “Može li brza dijeta dati vitko tijelo?

  1. Pingback: Najekstremnije mršavljenje uz najukusnije namirnice - HrvatskaHrvatska

Comments are closed.