Poboljšajte zdravlje svog tijela uz folnu kiselinu

Vitamin B za bolje zdravlje žene

Folna kiselina veoma je važna tvar za pravilno funkcioniranje organizma. S obzirom da se koristi za održavanje DNA i nesmetanom obavljanju svih funkcija u tijelu, njen nedostatak može uzrokovati cijeli niz problema. Upravo radi toga, koristi se i kao dodatak koji smanjuje rizik od nastanka raka debelog crijeva te raka dojke, a prema nekim istraživanjima također pomaže i u prevenciji srčanih bolesti i srčanog udara. Uz to, folna kiselina može pomoći i kod:
  •  prevencije gubitka sluha i oštećenja vida
  •  prevencije prijevremenih znakova starenja

Za zdravo dijete

Folna kiselina također je dodatak prehrani koji se preporučuje svim ženama koje su u ranim stadijima trudnoće ili pak planiraju trudnoću. Razlog tomu je što se upravo ona koristi u razvoju fetusa u prvim mjesecima trudnoće, pa je stoga veoma važno imati dobru zalihu u tijelu. Ona može pomoći smanjiti rizik od spontanog pobačaja, što je pogotovo bitno kod trudnica koje su se i ranije susrele s takvim problemima. Uz to, u trudnoći pomaže u pravilnom razvoju neuralne cijevi kod bebe te uvelike smanjuje rizik od nastanka urođenih poremećaja, poput spine bidfide.

Pomoć u liječenju nekih bolesti

Folna kiselina također se može koristiti i kao pomoć u liječenju mnogih bolesti. Redovit unos u organizam smanjuje štetno djelovanje lijekova koji se koriste u ublažavanju simptoma artritisa i psorijaze, a može utjecati i na smanjenje osjećaja mučnine te povraćanja koji su česti kod tih lijekova. Folna kiselina također se često koristi i kao:
  • terapija za vitiligo (depigmentacije dijelova kože)
  • kod problema s zdravljem zubnog mesa
  • za smanjenje sindroma kroničnog umora
Bolesti jetre, alkoholizam i osteoporoza također se često liječe uz pomoć terapije koja uključuje i folnu kiselinu.

Slične objave: